В Киев се продава Mini Cooper, който е следил Дария Дугина

...
В Киев се продава Mini Cooper, който е следил Дария Дугина
Коментари Харесай

Убиецът обяви за продажба колата, следила Дария Дугина. Кой е той?

В Киев се продава Mini Cooper, който е следил Дария Дугина преди убийството. Съдейки по името на продавача, обвинената в организирането на убийството на Дугина Наталия Вовк е решила да се отърве от колата. Името на продавача на коли в украинския уебсайт е Данил Шабан. Което съответствува с името на дъщерята на килъра - София Шабан.

Информация за това, оповестена в един от украинските уеб сайтове за продажба на коли, притегли вниманието на украинския публицист и блогър Анатолий Шарий.

„ Колата, която следеше Дугина, беше продадена напълно неотдавна в Украйна. Доколкото разбрах, обявата към момента не е отстранена ", сподели Шарий в своя канал в Telegram.

По-рано ФСБ на Руската федерация разгласи разкриването на убийството на Дугина. Според Федералната работа за сигурност на Русия това закононарушение е квалифицирано и осъществено от украинските специфични служби, оповестиха от ФСБ. Извършителят на убийството на Дугина е украинската гражданка Наталия Вовк, която изчезна след закононарушението в Естония.

В деня на убийството Вовк и щерка й София Шабан са били на литературно-музикалния фестивал „ Традиция “, където Дугина е била почетен посетител. След следеното активиране на взривно вещество в колата, ръководена от Дугина на 21 август, Вовк дружно с щерка си е отпътувала за Естония през Псковска област, заяви още Федералната работа на сигурността. За да провеждат убийството и да съберат информация за метода на живот на Дугина, Вовк и щерка й наели жилище в постройката, където живеела починалата. За да я следят, двете дами употребявали автомобил „ Мини купър “.

За да влязат в Русия, Вовк и Шабан използвали регистрационни номера на така наречен Донецка национална република, в Москва – казахстански номера, а при овакантяване на страната – украински.

Припомняме, дъщерята на ултранационалистическия съветски идеолог Александър Дугин беше убита в събота вечерта, когато взривно устройство, сложено под колата й.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР